Weerzien met martiene bruggink in lissabon (www.psv.nl)

De wedstrijd van PSV tegen Benfica in Lissabon betekent ook een weerzien met Martiene Bruggink, die rondom het duel voor de UEFA werkzaam is. Als ‘venue manager’ is Bruggink ervoor verantwoordelijk dat alle rechthebbenden zoals sponsors en tv-rechtenhouders krijgen waarvoor ze betaald hebben. “Meer dan bijzonder dat PSV hier nu is”, zegt Bruggink.

Vanuit de UEFA was Bruggink in de groepsfase nog gekoppeld aan Club Brugge en FC Utrecht, na de winterstop werden Benfica en het Estádio da Luz in Lissabon haar vaste standplaats. Na de winst tegen VfB Stuttgart en Paris St. Germain werd PSV de volgende tegenstander, waarmee Bruggink erg tevreden was. “Bij de loting hoopte ik uiteraard heel erg op PSV of FC Twente, wat allebei mogelijk was. Het is op alle vlakken speciaal dat PSV hier nu is. De mensen van PSV TV, iedereen bij de club achter de schermen, de bekenden van RTL, de schrijvende journalisten; het is erg leuk om hier samen te komen”, aldus Bruggink, die vorig seizoen in de Europa League dezelfde rol vervulde bij FC Kopenhagen en PSV toen ook al eens tegenkwam. “Het is een klein beetje dubbel nu: als Benfica wint ben ik nog een ronde hier, maar mijn Nederlandse bloed stroomt natuurlijk voor PSV.”

Als venue manager is Martiene Bruggink - die anderhalf jaar voor PSV TV werkte - verantwoordelijk voor het hele proces van tv-registratie en alle commerciële uitingen in het stadion. “Ik moet ervoor zorgen dat de rechtenhouders ook krijgen waar ze voor betalen. Denk aan televisieregistratie, de achtergronden bij interviews, alle uitingen; aan mij om het hele concept en proces te bewaken. Dat gaat natuurlijk nog makkelijker als er mensen van PSV bij zijn betrokken achter de schermen. Daarnaast is dit ook een club die veel gewend is. Het prachtige stadion was gastheer van een EK-finale, de faciliteiten zijn goed geregeld en het zijn zeer leuke mensen. Het is geweldig om hier te zijn”, aldus de tweelingzus van Hilde en zus van ex-PSV’er Arnold Bruggink.

arrow_upward